Help je auto door de APK

Het is weer tijd om je auto voor de Algemene Periodieke Keuring (APK) te laten keuren, in het geval je een herinnering hebt ontvangen, of als je de keuringsdatum nog weet uit je autopapieren. Het is dan handig zo snel mogelijk je auto voor de keuring te laten gaan. Waarom is het goed dit zo vlot mogelijk te regelen? Als je namelijk door de politie wordt aangehouden kunnen deze je een fikse boete geven voor de niet uitgevoerde APK. Of mocht je onverhoopt betrokken raken bij een ongeval, dan kan de verzekeringsmaatschappij besluiten je geen geld uit te keren.

Wij zullen je daarom enkele tips geven die je auto zo gemakkelijk mogelijk door de APK zullen brengen. De eerste tip is natuurlijk het op tijd laten uitvoeren, dit kan al vanaf twee maanden voor de vervaldatum. Het voordeel hierbij is de dan nog mogelijke second opinion bij een andere garage of de RDW. Ten tweede kan je het beste met je garage afspreken of je alleen voor de APK gaat, of ook voor mogelijk bijkomend onderhoud. Spreek ook altijd af met de garage dat ze bij extra kosten contact met je opnemen. Ten derde, een onafhankelijk keuringsstation heeft voordelen, want deze hebben geen baat bij onnodige reparaties en zodoende heb je een zo groot mogelijke kans op een eerlijk oordeel.

Je kan bij een reparatie gerust de vraag stellen of je het vervangen onderdeel mag zien, dan weet je zeker dat de vervanging terecht is uitgevoerd. Bij afmeldkosten of de kosten van uitstoot bij diesel doe je er verstandig aan te checken of deze bij de prijs zijn inbegrepen. Je kan uiteraard altijd bij meerdere garages aanvraag doen voor de APK of het onderhoud van je auto, voor de beste keuze.